életkép
Fogyasztói tájékoztatás

2salami_qr.jpg

A fogyasztói tájékoztatás fejlesztését is célozza az a Vidékfejlesztési Program keretén belül megvalósuló projekt a Szomor Gazdaságban, amelynek köszönhetően a tesztüzem első körében egyes kiemelt termékek esetében QR kód címke kerül a csomagolásra, amelyet mobil alkalmazással leolvasva részletes, egyedszintű információt kaphatunk az adott tétel főbb jellemzőiről. A program első szakaszában a nyomonkövetési, azonosítási, mérési, monitorozási, készletkezelési feladatok integrált rendszerének kialakítása történt meg, ipari eszközök adaptálásával, digitális technológiák alkalmazásával. Terv szerint a közeljövőben mind több terméken találkozhattok a QR kóddal.

Az elmúlt években több ütemben fejlesztettük feldolgozási, nyilvántartási, fogyasztói tájékoztatási rendszereinket, figyelembe véve a folyamatosan bővülő technikai eljárások, ezen belül is mindinkább a digitális eszközök adta lehetőségeket, a termék minőség növelése, a készletezési és rendeléskezelési, fogyasztói, vásárlói igényeknek való minél jobb megfelelés érdekében.

A fejlesztés eredményeképpen a fogyasztók a termék címkén elhelyezett kétdimenziós vonalkód alapján a feldolgozó online termék tájékoztatási rendszerére eljutva kapnak részletes tájékoztatást a termék alapanyagául szolgáló állategyed minden lényeges adatáról –fajta, ivar, származás, születés, tenyésztő, tulajdonos, tartás, szállítás, tenyészetváltás (élettörténet), vágás, darabolás, stb. - valamint az adott termék legfőbb paramétereiről, a gyártmánylapban meghatározott publikus értékekről, jellemzőkről, specifikációról. Mindez mobil eszközökre optimalizált módon történik, így pl. egy okos telefon segítségével, egy érintésre a kijelzőn minden információ azonnal megjeleníthető.  

 

 

/beef_qr.jpg /beef_qr.jpg

 

 

DÍJAINK, ELISMERÉSEINK

Magyar Konyha Termelői Díj - 2014

ÖN IS MEGÉHEZETT?

Termékeink
országszerte
elérhetők
viszonteladóinknál

ELÉRHETŐSÉGEINK

Központi iroda
2345 Apaj, Géptelep 42.
E-mail: szomord@szomorfarm.hu
Telefon: +36 24 408 369

Húsüzem, termékértékesítés termékkel kapcsolatos érdeklődés:
2344 Dömsöd, Tassi út 57.
Mob.: +36 20 252 8726
E-mail: szomor.hus@szomorfarm.hu
Telefon: +36 24 438 008
Fax: +36 24 438 008